Suositut turistikohteet Pohjois-Pohjanmaalla
Blogi

Suositut turistikohteet Pohjois-Pohjanmaalla

Pohjois-Pohjanmaa sijaitsee Suomen keskiosassa ja sen rajat menevät Perämeren rannikolta itärajalle saakka.

Alue on suuri, joka tarkoittaa myös sitä että sinne voi matkustaa monesta erilaisesta syystä ja yksi matka ei välttämättä riitä käymään läpi kaikkia nähtävyyksiä ja kohteita, joissa jokaisen tulisi käydä edes kerran. Monenlaiset aktiviteetit pitävät matkailijoiden mielenkiinnon yllä, ja kuten muuallakin Suomessa, on Pohjois-Pohjanmaalla luonto suuressa osassa vierailua. Oli suunnitelmissa rauhallinen loma metsän keskellä tai perheloma, jonka aikana halutaan kokea mahdollisimman paljon, on kyseinen alue varmasti vierailun arvoinen.

Talviset kohteet

Kuusamossa sijaitseva Rukatunturi on noin 500 metriä korkea tunturi, jonka yhteyteen on rakennettu Rukan talviurheilukeskus. Talvisin voi päästä näkemään esimerkiksi kansainvälisiä urheilukilpailuja ja laskettelua voi itse harrastaa myös, moottorikelkkailun ja maastohiihdon lisäksi. Se onkin yksi Suomen suosituimpia hiihtokeskuksia, monipuolisen valikoimansa ansiosta. Porotilavierailun päätteeksi voi nauttia kylpylästä ja saunoa ystävien kanssa. Laskettelijoille on tarjolla laajaa varusteiden vuokrauspalvelu sekä Suomen vanhin hiihtokoulu auttaa aloittelijat alkuun. Kesällä Rukalla on myöskin toimintaa, jos vaellus tai metsäjooga kuulostava mielenkiintoisilta kannattaa pitää silmällä tätä vaihtoehtoa.

Suomen eteläisimpään tunturiin voi tutustua Pudasjärvellä. Iso-Syötteeltä voit löytää monipuoliset rinteet, niin rennompaan kuin vaativaankin laskemiseen. Matkakohde sopii mainiosti lapsiperheille, mutta jos matkaa ystävien kanssa ja etsii vauhdikasta menoa, voi Iso-Syöte tarjota kaikenlaisille matkaajille juuri sen oikean kohteen. Välinevuokraus, majoitus, ravintolat ja laadukkaat rinteet ovat varmasti monen mieleen ja tapahtumia kannattaa seurata, jotta löytää itselle parhaan ajankohdan matkustaa. Kesällä maastopyöräily, kalastus ja melonta toimivat hyvinä ajanvietteinä loman ajalle.

 Pohjois-Pohjanmaalla
Pohjois-Pohjanmaalla

Kesäiset kohteet

Oulun Hietasaaressa sijaitsee Nallikari, jossa tekemistä löytyy monen mieleen. Ulkoilu, vesiurheilu ja tietenkin hiekkarannalla auringonotto onnistuvat tässä kohteessa. Kylpylässä rentoutumiseen voi yhdistää omat suosikit monista vaihtoehdoista, esimerkiksi pyörän tai SUP- laudan vuokraamisen ja lapsille huvipuisto ja kalastus voivat olla mukavat vaihtoehdot. Kun kesäteatterin ja kaupunkijunan lisää tähän listaan, voi olla jopa vaikea valita mitä tekisi ja mihin kaikkeen onkaan edes aikaa. Lomalla ei kuitenkaan kannata murehtia liikaa, parhaat tapahtumat voi nimittäin katsoa jo etukäteen ja näin suunnitelmat ovat varmemmat.

Kesä on parasta aikaa kulkea luonnossa ja patikointi kuulostaa parhaalta suunnitelmalta, kun haluaa rauhallisen retken, jonka aikana ihastella vihreää metsää ja sen elämää. Oulangan kansallispuiston ja Rukan ympäristössä kulkeva, 80 kilometriä pitkä, Karhunkierros on hyvä valinta jos muutaman päivän patikkamatka kiinnostaa. Reitti on merkitty selkeästi, joten se on turvallinen ja eksyminen on lähes mahdotonta. Vaeltajan kunnosta riippuen matka kestää kolmesta päivästä viikkoon. Kaunis luonto ja kuntoilu on mukava yhdistää perheen tai ystävien kanssa ja kokeilla jotain aivan uutta.

Ympärivuotiset kohteet

Oulun tuomiokirkko on varmasti näkemisen arvoinen ja kauniin rakennuksen historiaan pääsee tutustumaan oppaan avulla myös. Kesäisin kirkon tiloissa toimii myös kahvila ja sen lasimaalauksia voi ihastella kaikkina aukioloaikoina. Myös hääjuhlat ja ristiäiset on mahdollista järjestää kirkon kellaritilassa olevassa kryptassa. Kirkon historia on mielenkiintoinen ja keskeinen sijainti takaa mukavan vierailun, jos Oulun seudulla matkustaa. Historiasta kiinnostuneen kannattaa suunnata Pohjois-Pohjanmaan museoon, joka on perustettu jo vuonna 1896. Oulun keskustassa sijaitsevan museon näyttelyt vaihtelevat ja kun matka on varattuna, kannattaa vilkaista jos jotain kiinnostavaa löytyy. Halutessa voi varata opastettuja kierroksia tai viettää rento päivä perheen ja ystävien kanssa, samalla kun tutustuu mielenkiintoisiin tietoihin, joita on kerätty yhteen. Museon tarjonnasta löytyy varmasti niin lapsille kuin aikuisille sopivia näyttelyitä ja kohde on varmasti näkemisen arvoinen paikka.

Saatat myös pitää...