Suomen kauneimmat leirintäalueet
Blogi

Suomen kauneimmat leirintäalueet

Suomen luonto tarjoaa upeat puitteet seikkailuhenkiseen retkeilyyn. Maisemat ovat kauniita, ilma puhdasta, tiet hyväkuntoisia ja matkustaminen turvallista. Ympäri kotimaatamme löytyy toinen toistaan kauniimpia kohteita, joissa vierailla. Reissaaminen matkailuautolla tai telttaillen on helppoa, sillä useat leirintäalueet tarjoavat palveluitaan matkailijoille. Tässä jutussa esittelemme muutamia ihastuttavia leirintäalueita, joissa viettää viikonlopun lepohetki, tai vaikkapa pidempi seikkailuloma.

Merelle aukeavat maisemat vievät sydämen

Kotkan välittömässä läheisyydessä, vain viiden kilometrin päässä kaupungin vilskeestä, löytyy Santalahden leirintäalue. Alueelta avautuu upeat maisemat ulkosaaristoon ja avomerelle. Osa leirintäalueesta sijoittuu aivan merenrannan ääreen, osa taas jää piileksimään metsän suojiin siloisille kallioille. Mereen pääsee pulahtamaan suoraan hyvin hoidetulta, pehmeähiekkaiselta uimarannalta, joka jää mukavasti Santalahden poukaman suojaan. Voit vuokrata leirintäkeskukselta SUP-laudan ja lähteä retkelle aurinkoiselle merelle. Alueella on myös kaksi upeaa luontopolkua. Toinen kiemurtelee vihreän metsän suojassa Mussalon saaressa. Reitin varrella voit uppoutua metsän tuoksuihin ja ääniin, ja pysähtyä nauttimaan merimaisemista näköalapaikalta.

Toinen polku taas vie sinut eteläisiä rantakallioita seuraillen meren rantaan mitä kauniimpiin maisemiin, joissa kelpaa pysähtyä syömään eväitä tai pulahtamaan uimaan. Leirintäalueen kruunaa todella kattavat palvelut, joita viiden tähden keskus tarjoaa. Voit majoittua luksusvillojen lisäksi pienempiin, tunnelmallisiin mökkeihin, tai majoittua leirintäalueella teltassa tai asuntoautossa. Pääset halutessasi nukkumaan mäntyihin pingotetuissa, hauskoissa puuteltoissa.   Hieman rauhallisempaa ja yksinkertaisempaa vaihtoehtoa etsivän kannattaa suunnata Paraisille Solliden Campingiin. Perinteinen camping-alue tarjoaa kaikki tarvittavat palvelut, kuten sähkötolpat, keittokatoksen, kaksi grillipaikkaa, wc- ja suihkutilat sekä pesukoneen käyttömahdollisuuden. Tarjolla on myös mökkimajoitusta. Voit päästä nukkumaan omenapuutarhan keskelle, aurinkoisille kalliorinteille, kauniiseen männykköön tai vihreän metsän suojaan.  Alueella pääsee nauttimaan todellisesta saariston tunnelmasta. Meren läsnäolon voi aistia kaikilla aisteilla. Maisemat kutsuvat tekemään pitkiä kävelyretkiä metsän siimekseen ja rannan korkeille kallioille.

Itä-Suomen ihastuttavat järvimaisemat

Itäisessä Suomessa sijaitseva Koli on yksi matkailijoiden ikuisista suosikeista. Pielisen rannalla lepäävä Koli Camping on täydellinen vaihtoehto Kolin maisemiin tutustumiseen. Se sijaitsee lähellä Koli-vaaran korkeimpia huippuja ja kansallispuistoa. Leirintäalue on kokonaan mäntyistä metsää ja Pieliseen antavaa hiekkarantaa. Alueelta lähtee useita patikkapolkuja, joita pitkin pääsee tutustumaan Kolin upeisiin maisemiin. Camping-alueelta vain 15 minuutin venematkan päästä löytyvät Kolin kansallispuistoon kuuluvat Hiekkasaaret, jotka ovat vierailemisen arvoiset. Alueelta löydät telttailijan ja karavaanarin tarpeet täyttävät peruspalvelut.

Lapin taikaa

Lapin maisemissa riittää ihasteltavaa viikoiksi. Sieltä löytyy toinen toistaan upeampia kansallispuistoja ja vaellusreittejä, joissa vierailla. Yksi käymisen arvoinen alue on Pallas-Yllästunturin kansallispuisto. Se sijaitsee maantieteellisellä rajalla, jossa etelän luonto alkaa antamaan periksi pohjosen maisemalle. Torassiepin lomakylässä pääset majoittumaan kauniin Torasjärven rannalla. Lapin luonnossa mieli lepää ja keho nauttii puhtaasta ilmasta ja rauhasta. Kansallipuiston kainalossa sijaitseva alue sopii mainiosti puistossa retkeilyyn. Puiston maisemat saavat sinut tuntemaan itsesi osaksi luontoa. Torassiepin alueella pääset samoamaan pohjoisissa metsämaisemissa, nauttimaan vuolaista tunturijoista ja kirkkaista tunturijärvistä sekä tutustumaan perinteiseen poronhoitoon. Karavaanarit voivat majoittua alueella nauttien peruspalveluista kuten, wc, suihkut ja vesipiste.

Lisäksi matkailija voi valita mökkimajoituksen, tai kokeilla paikan erikoisuutta, iglussa nukkumista. Upea kokemus on myös yön viettäminen luksusteltassa, josta avautuu suora näkymä tähtiä tuikkivalle taivaalle.  Lapin karu kauneus yllättää Galdotievan leirintäalueella. Se sijaitsee Palojärven rannalla aivan Lapin pohjoisosissa – se onkin viimeinen pysähdyspaikka ennen Norjan rajaa. Täällä ollaan jo havupuurajan pohjoispuolella, ja luonto muuttuu yksinkertaisen kauniiksi. Puuttomat tunturit houkuttelevat vaeltamaan, ja taivas aukeaa esteettä matkailijan yläpuolella. Revontulten aloittaessa tanssinsa, kokemus on suorastaan taianomainen.  Talvisaikaan mökin vuokraaminen on ainoa majoitusvaihtoehto, mutta kesällä paikalla voi yöpyä myös matkailuautossa tai teltassa. Molemmista Lapin kohteista löydät lisätietoa täältä.

Saatat myös pitää...