LUONNON MAISEMISSA ASUVAN IHMISEN MIELESSÄ VALLITSEE
Blogi

LUONNON MAISEMISSA ASUVAN IHMISEN MIELESSÄ VALLITSEE

Ennen kaikkea rauha. Ison kaupungin rytmit saavat helposti jokaisen ihmisen jatkuvan kiireen tilaan, tosin jotkut siihen tottuvat ja viihtyvät siinä ja jotkut puolestaan eivät. Muuttaminen mahdollisimman kauas kaupungin maisemista tuo mukanaan yllättävän paljon haasteita, mutta ne oikeat luonnon ja rauhan ystävät, jotka arvostavat ennen kaikkea omaa onnea sekä mielirauhaa ja vasta sitten kaikkea muuta, ovat yleensä valmiita haastamaan itsensä muuttohommiin elääkseen sen jälkeen täysin toisenlaista, ikään kuin kulissien takana tapahtuvaa elämää. Jos kaikki fyysiset ja materiaaliset toimenpiteet ja haasteet unohdetaan, mitä jää? Minkä takia jotkut ihmiset muuttavat maalle ja viihtyvät siellä koko loppuelämänsä ajan?

Oman Itsensä Tunteminen – Ja Hyväksyminen

Kaupungissa aamulla peilin edessä tulee aina ajateltua, mitä laittaa päälle. Naisilla näihin jokapäiväisiin rutiineihin kuuluu myös edes jonkinlainen meikkaus ja hiusten laitto. Ja kaikenlaiset manikyyrit, epiloinnit ja niin edelleen. Kaupungissa täytyy olla tyylikäs, ja joka ikinen uuden ihmisen tapaaminen merkitsee uutta ensivaikutelmaa, jota, kuten kaikki tiedämme, ei voi koskaan muuttaa. Siellä, missä lähimmät naapurit ovat ainakin yhden kilometrin etäisyydellä, tällainen rutiini unohtuu hyvin nopeasti. Siihen ei kulu aikaa eikä tarvitse enää stressata siitä, että nyt ei ole taas mitään päälle laitettavaa, vaikka vaatekaappi on jo niin täynnä ettei sen ovia saa edes kunnolla kiinni. Meikkaaminen unohtuu myös. Naisille tämä ei tarkoita sitä, että nyt voidaan unohtaa kaikki ihonhoidot ja manikyyrit, vaan sitä, että nyt voidaan oikeasti pitää huolta itsestään: kauneuskosmetiikan tilalle tulee kosteuttavia voiteita, ja aurinkokin hoitaa paremmin hommansa kun kasvojen iholla ei ole paksuja puuterikerroksia. Käsien hoito rajoittuu melko pitkälle kynsien säännölliseen leikkaamiseen. Hiukset saavat kasvaa niin pitkiksi kuin kasvavat, ja ne hoidetaan kuntoon käyttämättä loputtomia lakkoja, muotoiluvaahtoja ja -puutereita. Koko elimistö kiittää omistajaansa luonnossa vietetystä ajasta, kun tällaista aikaa on ollut jo tarpeeksi pitkään.

Mitä tapahtuu tällaisten ihmisten mielessä? Kun siinä ei enää pyöri erilaisia aikatauluja, suunnitelmia, keskeneräisiä hoidettavana olevia asioita ja kiireitä, ihminen oppii tuntemaan itsensä paremmin. Luonnon kanssa kahdestaan vietetty aika saa jokaisen kaivamaan mielensä syvyyksistä mitä ihmeellisempiä asioita, muistoja ja ajatuksia, joista ihmisen persoonallisuus koostuu. Kaupungissa ei ole aikaa syventyä filosofisiin mietteisiin, kun taas vähemmän hektisessä ympäristössä tällaista aikaa riittää. Kun kiireisessä maailmassa ympärillä on aina mainoksia ja muiden ihmisten mielipiteitä, pää on helposti täynnä erilaisia ennakkoluuloja ja yhteiskunnan käsityksiä joka asiasta, ja silloin oma mielipide hautautuu helposti erittäin syvälle tai kuolee kokonaan. Maalla asuvalla ihmisellä on puolestaan aina olemassa vahva mielipide monesta asiasta, ja oli se sitten oikea tai väärä, se on olemassa ja hän on siitä varma. Mitä enemmän aikaa vietetään oman itsensä kanssa, sitä paremmin opitaan tuntemaan oma persoona – ja sen kautta muodostuu oma henkilökohtainen käsitys elämästä, onnesta ja monesta muusta tärkeästä asiasta.

Ja niin, kuten alussa mainittiin, maalla asuvan ihmisen mielessä vallitsee rauha. Hän saa itse päättää, mitä elämässään tekee ja mitä tuloksia hän omilta teoilta odottaa. Nyt ei ole enää mahdollisuutta siirtää vastuut kollegoiden harteille, mutta toisaalta nyt ei tarvitse kantaakaan sitä vastuuta muiden tekemistä virheistä, mitä kaupungissa tapahtuu usein. Nyt saadaan päättää itse ja kantaa vastuuta kaikesta, mitä tehdään – niin hyvässä kuin huonossakin merkityksessä. Maalla asuva ihminen riippuu vain itsestään: hän ei syytä muita omasta huonosta onnesta, ja samalla hän on ylpeä omista suorituksistaan, joita ei tarvitse nyt jakaa kenenkään kanssa.

Saatat myös pitää...