Leirintäalueet pohjoisessa
Blogi

Leirintäalueet pohjoisessa

Vetääkö Lappi puoleensa ja haaveilet lomasta pohjoisen upeissa ja karuissa maisemissa?

Lapista löytyy paljon kauniita paikkoja, joissa pystyy päiväreissujen lisäksi myös yöpymään. Niin karavaanareille kuin muillekin matkaajille löytyy leirintäalueita, joista löytyvät kaikki perusmukavuudet. Lapissa pääsee irtautumaan arjesta täydellisesti ja ympäröivä luonto rauhoittaa. Lappiin on ihana matkustaa niin kesällä kuin talvellakin.

Leirintäalueet

Pohjoisen leirintäalueet eroavat huomattavasti Etelä-Suomen vastaavista. Lapin camping-alueilla luonto on usein pääosassa ja alueisiin on panostettu niin, että vierailijat saavat rauhassa nauttia luonnon kauneudesta. Poimimme muutaman erittäin hyvän vaihtoehdon, jotka kannattaa pitää mielessä matkatessasi Lappiin. Sodankylässä sijaitsee ensimmäinen suosittelemamme leirintäalue. Siellä sijaitseva Peurasuvannon Lomakylä on helpon yhteyden päässä, lähellä nelostietä. Paikka ihastuttaa muunmuassa siksi, että sieltä löytyy kaikki, mitä lomalla kaipaa. Alueella pääsee saunomaan ja nauttimaan aidoista Lapin raaka-aineista valmistettuja ruokia.

Mökit ovat viihtyisiä ja lisäksi yöpyminen on edullista verrattuna moniin muihin Lapin majoituspaikkoihin.Inari on monelle tuttu paikka ja moni suuntaakin sinne säännöllisesti lomailemaan. Inarin Kirkonkylällä sijaitseva Uruniemi Camping on yksi suosittelemistamme leirintäalueista. Kesäkaudella paikalle voi lähteä asuntoautolla, mutta lokakuusta toukokuun loppuun karavaanaripuolta ei ole. Leirintäalueelta on lyhyt matka Inarin keskustaan: vain 2 kilometriä. Uruniemi Campingiin voi tulla autolla, asuntoautolla tai -vaunulla tai telttailemaan. Alueella on mahdollista rentoutua grillaamisen, uimisen ja rantasaunan merkeissä ja lisäksi upea ympäristö antaa erinomaiset puitteet ulkoiluun, kuten vaeltamiseen, retkeilyyn ja kalastukseen.

Sevettijärvi on suosittu ja erittäin kaunis kohde. Siellä sijaitseva Peuralammen Camping mahdollistaa niin asuntoautoilun, mökkeilyn kuin telttailunkin. Myös täällä arvostetaan lähiruokaa ja ravintolassa tarjottava poronliha on peräisin lähiseuduilta. Myös ravintolan kala on lähivesistöistä. Peuralammella voi talvisin käydä piipahtamassa moottorikelkalla. Tekemistä riittää alueella ja sen ympäristössä. Aktiivisimmat lomailijat voivat käydä patikoimassa tai kalastamassa ja itse alueella on mahdollisuus grillaamiseen, uintiin ja saunomiseen.

Erilaista lomailua

Erilaista lomailua
Erilaista lomailua

Lapissa kaikki on erilaista kuin muualla. Sen kauneus mykistää, mutta entä jos voisit yöpyä majoituspaikassa, jossa sinulla on suora näkyvyys taivaalle, uskomattoman kauniisiin revontuliin? Revontulia näkyy todennäköisimmin elokuun lopusta huhtikuun alkuun ja tänä aikavälinä kannattaa ottaa suunta Lappiin.Lapissa on mahdollista lähteä mökkeilemään ns. glamping-kohteeseen. Termi tarkoittaa luksuskohdetta ja tällaisessa majoituspaikassa revontulien näkyminen on varmistettu esimerkiksi lasikatoin. Lasinen katto on yleensä sähkölämmitetty, joten sen päälle satava lumi ei jää estämään näkyvyyttä. Huoneiden mukavuuteen on panostettu ja vieraiden viihtyvyys on tärkeintä. Lapissa on mahdollisuus kokea taianomainen yö, jollaista ei muualla koe. Lasi-iglu on yksi vaihtoehto revontulien ihailulle.

Lasisessa iglussa revontulet näkee varmasti silloin, kun niitä on. Rovaniemen Arctic SnowHotel & Glass Igloos on paikka, jonne kannattaa suunnata silloin, kun toiveissa on revontulien komean väriloiston näkeminen. Lämpöeristetyt, mukavat iglut pitävät lomailijat varmasti lämpiminä ja jokaisesta iglusta löytyy oma wc ja suihku. Igluissa voi yöpyä joko kahdestaan puolison kanssa tai koko perheen voimin. Igluja löytyykin kahta eri kokoluokkaa. Majoitus poikkeaa hyvin paljon tavanomaisesta ja se jää varmasti mieleen loppuelämäksi.Revontulen iglut sijaitsevat Iso-Virmasjärven rannalla. Iglut ovat luksusmaisia ja niihin kuuluu kaikki tärkeimmät mukavuudet, kuten kylpyhuone, keittonurkkaus ja tietenkin makuuhuone, jossa parivuode. Huoneet ovat allergiaystävällisiä ja todella siististi ja kauniisti toteutettuja. Vierailija tuntee olevansa yhtä luonnon kanssa ja kaiken kruunaa Revontulen oma Loitsusauna. Revontulella voi yöpyä myös hotellihuoneissa tai mökeissä, mikäli et ole kiinnostunut luksusyöpymisestä revontulten alla. Joka tapauksessa Revontuli tarjoaa upeat puitteet kaikille matkailijoille.

Saatat myös pitää...