KAUPUNKIELÄMÄ EI VAAN SOVI KAIKILLE
Blogi

KAUPUNKIELÄMÄ EI VAAN SOVI KAIKILLE

Melkein koko maailmassa elämä kaupungissa rinnastetaan menestykseen. Menestys puolestaan tarkoittaa kovaa työtä, mutta myös hyviä tuloja; kiirettä, ruuhkia, kaunista asuntoa tai taloa, tehokasta autoa ja kaikkea muuta vastaavaa. Kun yritämme tulla menestyjiksi, välillä vaadimme itseltämme liikaa ja jossain vaiheessa tätä jatkuvaa kehitystä tulee ajatus: tarvitsenko sitä kaikkea?

Omien Tarpeiden Ymmärtämisestä

Jokaisella ihmisellä on oltava oma ainutlaatuinen onnensa. Nykyaikaisessa kiireisessä maailmassa sellaisten asioiden pohtiminen jää usein taustalle ja unohtuu ajan myötä kokonaan, kunnes huomaamme, että nyt ollaan täysin väärässä tilanteessa. Jotkut eivät huomaa sitä koskaan kokoaikaisen kiireen takia. Jotkut huomaavat silloin, kun viettävät aikaa luonnossa ja viihtyvät siellä – ja tulee mieleen: tarvitsenko mitään muuta? Onko rakentamani ura todellakin panostukseni arvoinen ja tarvitsenko ylipäätään sitä uraa, vai onko se rakennettu pelkkien stereotypioiden vuoksi? Onko siitä onnea? Miten kumppanini viihtyy tällaisissa olosuhteissa ja viihtyykö hän? Ja siitä alkaa. Jos oma onnen reitti on valittu väärin, ajatus omasta onnesta ja omista tarpeista tulee esille aina useammin ja useammin. Työ ei enää tunnukaan niin mielenkiintoiselta, ja kaupungin tarjoamat palvelut tuntuvat liiallisilta… Mitä jos ottaisi ja muuttaisi kaiken yhdessä hetkessä?Kun tulee epäilyjä siitä, että omat tekemiset eivät tuo onnea, siinä on jo merkittävä signaali lähteä miettimään asiaa syvemmälle. Tällaiset ajatukset eivät ihan tyhjästä synny, ja kun niitä on kerran jo syntynyt, oman onnen analysointi voi tuoda jatkossa hyviä ja positiivisia muutoksia elämään. Entä mitä jos tyytyy pienempiin asioihin eikä siihen, mitä yhteiskunnassa on tapana menestykseksi kutsua? Pitäisikö elää yhteiskunnan sääntöjen mukaan vai uskalletaanko nyt ottaa täysi vastuu omasta elämästä omiin käsiin ja muuttaa jotain?

Ei Paeta Jostakin, Vaan Lähdetään Jonnekin

Tässä väliotsikossa on erittäin tärkeä viesti. Kun oma elämä ei enää tyydytä, siltä ei voi lähteä karkuun, koska tällaisessa tapauksessa ollaan taas mitä todennäköisimmin tilanteessa, jossa oma elämä ei tunnu hyvältä ja onnelliselta. Ennen kuin lähdetään minnekään, kannattaa miettiä suunta ja päämäärä, jos sellainen pitää olla. Helpoin tapa vaihtaa omat käsitykset menestyksestä on lähteä asumaan pieneen kaupunkiin tai maatilalle, jos se tuntuu sopivalta, mutta erityisen tärkeää on nimenomaan se, että tällainen elämä tuntuu oikeasti sopivalta. Ennen päätöksen tekoa voi lähteä vaikka parin viikon lomalle maatilalle ja tutustua siellä pienen kylän elämän rytmiin; sen jälkeen voisi lähteä vierailemaan vaikka vanhan koulukaverin luokse pieneen kotikaupunkiin tai vuokrata sieltä airbnb-asunto – niin, että tutustutaan tämän paikan rutiineihin. Tuntuuko siltä, että sopiva paikka vihdoin viimein löytyi? Ei muuta kuin muuttamaan omaa elämää ja rakentamaan uutta onnea taas nollasta!

Purkutyöt Ennen Rakentamista

Ennen kuin uusi ja toivottavasti onnellinen elämä alkaa, joudutaan kuitenkin huolehtimaan monesta asiasta. Täytyy saada asunto myytyä tai vuokrattua, täytyy löytää uusi työpaikka pienestä kaupungista tai perustaa maatilayritys, perehtyä moneen pienen paikan nyanssiin ja hoitaa kaikki asiat loppuun siellä, missä niitä on ehditty aloittaa jo reipas kymmenkunta. Kaikkia siltoja ei nimittäin tarvitse polttaa, koska jos jossain vaiheessa kyläelämää alkaa taas tuntua, että kaupungissa viihtyy paremmin, siellä tulisi olla paikka minne palata. Rohkeammat ja itsevarmemmat ihmiset voivat toki tehdä niin, että jättävät kaiken ja heti ja jos uudestakaan paikasta ei ole iloa, kokeilla vielä jotain muuta. Kuulostaako hyvältä? Tässä blogissa tulee olemaan vielä pari juttua samasta aiheesta. Pysytään kuulolla!

Saatat myös pitää...